Christo Wiese: die riller van die rykste man in die land se ...

INSIG

Christo Wiese: die riller van die rykste man in die land se Steinhoff-waagspel

Christo Wiese het 'n fortuin gemaak uit goeie tydsberekening met transaksies. In sy vyf dekades as sakeman het hy diamantmyne, kleinhandelgroepe en spogeiendomme gekoop en meestal weer op die regte tyd verkoop. Maar een transaksie verdwerg die ander. In 2014 kondig Steinhoff International aan dat hy meer as R60 miljard vir Wiese se Pepkor-groep – meestal met Steinhoff-aandele – wil betaal. Volgens sekere maatstawwe maak dit Wiese die land se rykste man. Dit stort ook 'n groot deel van sy fortuin in 'n oornamelustige meubelgroep onder leiding van Markus Jooste, vertel TJ STRYDOM, skrywer van die nuwe biografie Christo Wiese: Risiko & rykdom.

DIT het Jooste se Steinhoff gepas om ’n premie te betaal vir die maatskappye wat hy oorneem omdat daardie premie dan in sy boeke as ’n bate getoon kan word. Maar as hy kontant moes betaal vir die besighede, sou daar geld uitgevloei het en dan is die netto-uitwerking niks en hy het boonop minder geld in die bank.
Daarom het dit Steinhoff ook gepas om in aandele te betaal, want dit het min aan sy kontantvloei verander...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X