Die lang wanhoop: Suid-Afrika se vergete gyselaars

GEVANG VIR GELD

Die lang wanhoop: Suid-Afrika se vergete gyselaars

Dit is 'n hele bedryf - geld in ruil vir 'n lewe. Drie Suid-Afrikaners word tans in verskillende lande as gyselaars aangehou en hulle lospryse beloop miljoene rande. ERIKA GIBSON het ondersoek ingestel na die binnewerkinge van hierdie donker wêreld.


ONTVOERING vir 'n losprys is een van die mees genadelose soorte georganiseerde misdaad, of dit nou deur milisiegroepe, ekstremiste of gewone misdadigers gepleeg word. Die goue draad wat deur al die ontvoerings loop, is dat dit oor geld gaan. Die slagoffers is kommoditeite, met 'n geldwaarde op hul koppe...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X