Meer as net ’n rooi beret en ’n gebalde vuis

AANSTAP ROOIES

Meer as net ’n rooi beret en ’n gebalde vuis

Die EFF se belangrikste rolmodel is “die Ché Guevara van Afrika”, president Thomas Sankara van Burkina Faso. Dit was by hóm wat hulle die dra van 'n rooi beret as revolusionêre simbool gaan leen het. Het hulle maar sy basiese filosofieë omarm en die lesse van sy opgang en ondergang geleer, skryf MAX DU PREEZ, wat Sankara twee maande voor sy sluipmoord in Ouagadougou ontmoet het.

ONS het Thomas Sankara in die kombuis van sy beskeie, afgeleefde staatswoning ontmoet. Toe ons instap, het hy agter die tafel met sy groen panelyte-blad en chroom omsoomsels soos my ouma s’n opgestaan met 'n breë glimlag wat 'n mens kon aanvoel nie aangeplak was nie. Hy het sy arms uitgestrek en gesê: Bienvenue!
Sankara was 'n aantreklike man in sy laat dertigs, atleties gebou en kersregop in 'n los, gestreepte tuniek van Faso Dan Fani, die plaaslike katoenmateriaal...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X