Oor bevoorregte Mbeki en die buitestander wat eintlik ’n ...

VERBATIM

Oor bevoorregte Mbeki en die buitestander wat eintlik ’n binnestander is

'n Samevatting van die week se gebeure in aanhalings ...


Faf se hoop is op sy boulers
Lopies sal irrelevant wees as jy die sterkste boulaanval by die Wêreldbeker het.
– Protea-kaptein Faf du Plessis
Óf sy voel vere, óf sy weet nie wat sy doen 
“The failure of the Public Protector to execute her constitutional duties in investigating and compiling a credible and comprehensive report points either to a blatant disregard to comply with her constitutional duties and obligations or a concerning lack of understanding of those duties and obligations.”
– Regter Ronel Tolmay in haar uitspraak oor Busisiwe Mkhwebane se omstrede ondersoek na die Estina-melkplaas
Acelike probleem
“Wat ons veral onkant betrap het, was die video van die sekretaris-generaal waarin hy 'n intervensie maak wat voorskryf dat die verkiesingshoof en die verkiesingstrukture verontagsaam moet word en dat hy, deur die provinsiale sekretarisse, nou beheer van die verkiesingsveldtog sou oorneem."
– Ebrahim Rasool, hoof van die ANC se verkiesingsveldtog in die Wes-Kaap, oor die “uiters skadelike” impak wat Ace Magashule op die verkiesing in die provinsie gehad het
Man of the PayPal
“He is not going to be remembered as he wants, as the man of the people, he’s going to be remembered as the man of PayPal."
– Gordon Brown, gewese Britse premier, oor Nigel Farage en sy Brexit-party wat eintlik 'n private maatskappy is en vir wie jy ledegeld via PayPal moet betaal
Dis ’n voorreg om dié te verstaan
“There is clearly a lot of confusion on the issue so let me help clear it up. If you are white, rich and powerful you have white privilege because you are white. If you are black, rich and powerful it’s not black privilege, as suggested by Helen, you are just lucky or very talented. If on the other hand, you are white, poor and marginalized you still have white privilege, but you are either unlucky or not very talented. However, if you are black, poor and marginalized, it’s because you are black. I hope you found this helpful.”
– Die prokureur Richard Spoor op Facebook, na aanleiding van Helen Zille se omstrede tweet
G’n die beste minderheidspraktyk
“Ons meen die regering volg nie die internasionale beste praktyk wat minderhede en hul deelname aan die politiek van ons land betref nie. Die regering se nie-amptelike posisie in die naam van “transformasie” en “nie-rassigheid” is dat minderhede moet saamsmelt of deur die meerderheid geassimileer moet word. Dit skep nie ruimte vir minderheidsdeelname nie.”
– Die Afrikanerbond in 'n brief aan pres. Cyril Ramaphosa
Elektrisiteit is ook nie alles nie
“I live in one of the most expensive suburbs. It’s called Dainfern. It’s got an 18-hole golf course, it’s got huge green spaces. But I certainly don’t feel compelled to vote for the ruling party. I disapprove of what they’re doing, their incompetence, and I don’t vote for them. So, it’s not correct that people in the poor areas are voting [for the ANC] because they happen to have electricity. There’s a lot more to life than electricity. What’s the future of their children?
– Die sakeman en ontleder Moeletsi Mbeki by 'n byeenkoms van die Royal Institute of International Affairs in Londen
Bestuur is belangriker as beleid
“As 'n mens Ramaphosa se planne vir die ekonomie ernstig opneem (en daar is geen rede om dit nie te doen nie) is dit duidelik dat, bo en behalwe die Nasionale Ontwikkelingsplan (waarvan hy medeskrywer was), goeie implementering van beleid en goeie bestuur van die ekonomie noodsaaklik is. Berigte dat hy beheer van die ekonomie-klos van portefeuljes wil oorneem, is dus goeie nuus.
Maar die aanstel van goeie bestuurders, eerder as bloot beleidmakers, is van die grootste belang. En hier gaan Ramaphosa dalk met 'n aanstelling of twee uit die private sektor verras. Dit is belangrik dat die geesdrif ná die verkiesing en die politieke stabiliteit wat dit meegebring het, met 80% wat vir die middelgrond gestem het, nou in aksie omgesit word. President Ramaphosa, ons hou jou (steeds) fyn dop.”
– Theuns Eloff, hoofdirekteur van die FW de Klerk Stigting
Cyril is binne, nie buite
“On paper, Ramaphosa is the perfect candidate for the clean-up job. He has projected himself as an outsider, the ideal person to lead because he ostensibly has an arm’s-length distance from corruption. In reality, Ramaphosa is the ultimate insider.”
– Die skrywer Sisonke Msimang in The Washington Post
Digitale oorvloed
Every minute: 473 400 Tweets are sent, 4 500 000 videos are watched on YouTube, 3 788 140 searches are made on Google, 12 986 111 text messages are sent, 1 111 packages are shipped by Amazon, 750 000 songs are streamed on Spotify, 49 380 photos are posted on Instagram.
– Spectator Index
SA in die 12de plek
Where American workers would like to move for work: 1. UK 2. Australia 3. Canada 4. Germany 5. France 6. Italy 7. Japan 8. Brazil 9. China 10. Mexico 11. Argentina 12. South Africa 13. South Korea 14. India 15. Russia
– Spectator Index
JZ besorg oor politieke inmenging
“I have sadly learned that Comrade Zandile Gumede has been charged with corruption. I hope it is not politically motivated and that the state has enough evidence to substantiate this charge. I speak from experience from my own politically motivated charges.”
– Oudpres. Jacob Zuma op Twitter oor die burgemeester van eThekwini se verskyning in die hof op aanklagte van korrupsie
Goed vir die een, sleg vir die ander
“ 'n Gepolariseerde gemeenskap met ongelykhede in inkomste, beroepskategorieë, ras en tussen stedelike en landelike bevolkings bemoeilik hervorming omdat dit dikwels gesien kan word as uiters voordelig vir een kategorie, maar nadelig vir 'n ander.”
– Die kredietgraderingsagentskap Moody’s in 'n verslag oor Suid-Afrika
NUUT: Jy kan nou kommentaar lewer op hierdie storie. Gaan na heel onder op hierdie bladsy om jou sê te sê. Ons hoor graag van jou!

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos [email protected] of skakel 0860 52 52 00.

X