Cyril en Ace: Wanneer breek die damwal?

KWALITEIT, KWANTITEIT, KWANTITATIWITEIT ...

Cyril en Ace: Wanneer breek die damwal?

Ace Magashule se openlike gekoggel van pres. Cyril Ramaphosa en sy kernspan het nou heeltemal onhoudbaar geword, selfs vir 'n gebroke party soos die ANC, want die ekonomie begin nou daaronder ly, skryf MAX DU PREEZ.

DIE faksies in die ANC voer in die openbaar oorlog met mekaar. Die ekonomie het die eerste kwartaal skerp gekrimp. Die populiste in die regerende party flikflooi met radikale ekonomiese konsepte soos kwantitatiewe verruiming en is vasbeslote om die status van die Reserwebank te ondermyn. Dit lyk of misdadige geweld en aanvalle op plase skielik toeneem. Die rand raak-raak aan R15 vir 'n dollar. Eskom, Transnet en SAA wankel.

Suid-Afrikaners wat begin wonder of die land in 'n onafwendbare afwaartse spiraal vasgevang is, kan nie meer summier as paranoïes afgemaak word nie. Vir baie voel dit asof Suid-Afrika 'n krisis of twee weg is van die begin van 'n ineenstorting.

Die breë verwagting dat 'n goeie vertoning deur die ANC in die Mei-verkiesing tot 'n herlewing van Ramaphorie sou lei omdat die president sy aangevraagde mandaat vir vernuwing en ekonomiese groei gekry het, is nou in die modder van faksiepolitiek vertrap...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.