Hoe ’n onsigbare betaalstelsel ons banke omseil en ons ...

ONDERSOEK

Hoe ’n onsigbare betaalstelsel ons banke omseil en ons regstelsel in die war hou

’n Ou, onsigbare Chinese betaalstelsel wat onder almal se neuse gebruik word, maak dit moeilik om smokkelaars te vervolg. JOHN GROBLER skryf dat dié skelm manier van sake doen moeilik hier in Afrika uitgeroei sal word.
’N SKELM betaalstelsel – ’n ou, maar hoogs gesofistikeerde handelgebaseerde finansiële stelsel bekend as “Chinese Flying Money” of fei qian in Mandaryns  – word gebruik in die multibiljoenrandse internasionale wildsmokkelbedryf. Onwettige kommoditeite word as ’n vorm van valuta gebruik om massiewe bedrae geld buite die bankstelsel rond te skuif.

Die truuk agter fei qian is dat die geld China nooit werklik verlaat nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X