Staatskaping: Dís waarop Zuma moet antwoord

IN DIE GREEP VAN DIE LUISLANG

Staatskaping: Dís waarop Zuma moet antwoord

Dit is 'n verdoemende hoop getuienis wat in amper 'n jaar voor die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping teen die oudpresident opgestapel het. Hy het strykdeur voet by stuk gehou dat daar geen staatskaping was nie en dat hy niks verkeerd gedoen het nie. Gaan hy skielik van deuntjie verander? Moenie jou asem ophou nie, skryf ERIN BATES.

 JACOB ZUMA gaan verskyn voor 'n kommissie van ondersoek na 'n fenomeen wat hy nie kan identifiseer nie: Zuma het nog strykdeur aangevoer staatskaping is in effek 'n hersenskim.

Personeellede van die kommissie van ondersoek na beweringe van staatskaping interpreteer op die oog af Zuma se onderneming om te verskyn as 'n onderneming om te getuig. Zuma het egter nie onomwonde verklaar dat hy wel 'n weergawe sal indien of onder eed getuig nie.

Zuma se verskyning voor die kommissie – van 15 tot 19 Julie – sal bykans 'n jaar wees sedert die openbare verhore begin het. Laas jaar het sy regsverteenwoordiger, adv. Muzi Sikhakhane, aangekondig: “Ons wil 'n sinvolle deelname maak aan hierdie proses, hierdie baie belangrike proses.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X