Skokterapie kom om ineenstorting in SA te keer

IMF: REDDING OF RUÏNERING?

Skokterapie kom om ineenstorting in SA te keer

Cyril Ramaphosa praat van tawwe keuses en Mcebisi Jonas van 'n konstruktiewe ontwrigting van die ekonomie. Die regering is nou vasbeslote om 'n reddingsboei van die Internasionale Monetêre Fonds te vermy, skryf MAX DU PREEZ.

TE midde van 'n hewige nasionale debat oor die krisis in die ekonomie en die voor- en nadele van ʼn massiewe lening by die IMF waarsku die gewese adjunkminister van finansies en Ramaphosa-vertroueling Mcebisi Jonas dat voortslepende swak ekonomiese groei uiteindelik tot 'n “Venezuela-tipe populisme en demokratiese ineenstorting” kan lei.

Jonas skryf in 'n belangwekkende boek wat pas vrygestel is, After dawn: Hope after state capture, dat die sukkelende staatsondernemings die land in duie gaan laat stort tensy ons “moeilike keuses maak” en dit vinnig implementeer. 

“Volgens die huidige skuldtrajek staar Suid-Afrika 'n rondte afgraderings in die gesig wat aan ons rommelstatus by alle groot leners sal besorg, wat die koste van kapitaal sal verhoog en die fiskus verder sal dreineer soos groterwordende betalings gemaak moet word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X