×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
As Ramaphosa misluk, draai China die krane toe

MEER AS NET 'N KONSEP NODIG

As Ramaphosa misluk, draai China die krane toe

Al hoe meer Chinese sakelui verlaat Suid-Afrika weens kommer oor die land se ekonomiese penarie. En die onlangse uitlating van ’n Chinese regeringslid dat alle hoop op pres. Cyril Ramaphosa gevestig is, het bykans ongesiens verbygegaan, skryf DARREN TAYLOR.

DIE Chinese ambassadeur in Suid-Afrika, Lin Songtian, se onheilspellende en gelaaide opmerking teenoor die nuusagentskap Reuters verlede week dat pres. Cyril Ramaphosa die land se laaste hoop is, is grootliks deur ander mediagroepe geїgnoreer.  

Tog is hy die mees senior diplomaat wat Suid-Afrika se grootste handelsvennoot verteenwoordig. ’n Man wat praat namens ’n land wat verlede jaar R411 biljoen vir Suid-Afrika geleen het. Die land wat die laaste jare meer belegging as enige ander land beloof het om Suid-Afrika uit sy ekonomiese verknorsing te help.

Lin word min op televisie gesien, en praat deesdae meestal oor China se toenemende handelskonflik met pres. Donald Trump van Amerika. Maar min Suid-Afrikaners weet iets van hom af, al is hy die voormalige hoof van China se departement vir Afrika-aangeleenthede...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X