Oud-lid van 32-Bataljon het SA geheime aan Angolese verkoop, ...

SPIOEN-SPIOEN

Oud-lid van 32-Bataljon het SA geheime aan Angolese verkoop, hoor hof

'n Bisarre verhaal van 'n Suid-Afrikaanse spioen wat vragte dokumente met onder meer apartheidsgeheime aan Angola gesmous het, ontvou in 'n Angolese hof, skryf ADRI KOTZÉ en JOSÉ GAMA.

'N HUURSOLDAAT en Suid-Afrikaanse spioen – 'n lid van die ou weermag se gevreesde 32-Bataljon en militêre inligting – het vragte geklassifiseerde Suid-Afrikaanse dokumente teen miljoene rande aan Angola se voormalige intelligensiehoof verkoop, het 'n Angolese hof gehoor. As dié dokumente nou in die verkeerde hande beland, kan dit boonop glo betrekkinge tussen die twee lande in die gevaar stel.

Dit is sover bekend die eerste keer dat 'n Suid-Afrikaner in die openbaar ontmasker is as 'n vermeende spioen vir Angola.

Dié opspraakwekkende maar bisarre bewerings is gemaak in die verhoor van António José Maria, eens 'n magtige en gevreesde generaal in die Angolese weermag en 'n vertroueling van oudpres. José Eduardo dos Santos. “Zé” Maria, soos wat hy in Angola bekend is, is 'n gehate man en was van 2009 tot 2017 hoof van die land se militêre intelligensiediens en  veiligheid voordat hy deur die nuwe president, João Manuel Goncalves Lourenço, in die pad gesteek is. José Maria staan tereg op aanklagte van onder meer insubordinasie, die verduistering van militêre dokumente en onbetaamlike gedrag...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos [email protected] of skakel 0860 52 52 00.

X