Mmusi Maimane is maar net één van die DA se probleme

OPPOSISIEPOLITIEK

Mmusi Maimane is maar net één van die DA se probleme

Die land se grootste opposisieparty se onderliggende probleem is struktureel van aard: ’n onvermoë om ’n duidelike beleid te formuleer en om ’n gedeelde ideologiese visie en verbintenis tot ’n gedeelde stel waardes te ontwikkel, skryf EBRAHIM FAKIR.

MMUSI MAIMANE is skuldig aan baie dinge: Enkeles daarvan is ’n gebrek aan omsigtige oordeel; swak en inkonsekwente leierskap gekenmerk deur bontspringery en ’n behoefte om altyd almal tevrede te stel. Dit lyk daarenteen nie of omkoopbaarheid en persoonlike korrupsie onder sy tekortkominge tel nie.

Die DA se vernaamste probleem is dat die party onseker is oor wie hy is en wat hy wil doen. Sy ontstaan met die eeuwending as ’n alliansie tussen die oorblyfsels van apartheid se stamouers – die ou Nasionale Party en die voormalige Progressiewe Federale Party uit die apartheid-era (wat op sy beurt saamgesmelt is uit die destydse Liberale Party en die Progressiewe Party) wat toe die Demokratiese Party geword het – is gedoen om die ANC in die Wes-Kaap en Kaapstad uit die mag te hou.

Die party het sedertdien gemuteer in ’n vaste formasie bestaande uit ’n spul mikropartye, insluitend Patricia de Lille se Independent Democrats, met wie hy sedertdien ’n uitval gehad het en wat hom verskeie bloedneuse gegee het, insluitend die afneem van matige kiesersteun in die Wes-Kaap...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos [email protected] of skakel 0860 52 52 00.

X