Hoe Bosasa Lindela gemelk het

POESPAS VAN ONGERYMDHEDE

Hoe Bosasa Lindela gemelk het

Die berugte “repatriasiesentrum” was dekades lank 'n bron van inkomste vir Bosasa terwyl dit die stelsel – en die departement van binnelandse sake – misbruik het om waansinnige winste te maak, berig JAN BORNMAN van New Frame.

TOE Bosasa se voormalige bedryfshoof Angelo Agrizzi op 16 Januarie 2019 in die getuiebank van die kommissie van ondersoek na staatskaping met sy donker pak, kraakwit hemp en swart-en-blou das ingeskuif het, was min mense gereed vir die verrotting wat hy sou onthul.

In nege dae se getuienis wat sy voormalige baas Gavin Watson sou impliseer, het Agrizzi ontbloot hoe die maatskappy Bosasa (nou African Global Operations) maandeliks omkoopgeld van tussen R4 miljoen en R6 miljoen aan politici, regeringsamptenare en joernaliste betaal het.

Watson was dronk van mag en invloed, en die omkoopgeld het verseker dat winsgewende kontrakte aanhou instroom, het Agrizzi beweer. Na raming het Bosasa meer as R12 biljoen (https://mg.co.za/article/2019-02-01-00-the-bosasa-tally-r12-billion) se regeringskontrakte deur omkopery en korrupsie gekry...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X