Spoorpolisie weier om treine en stasies op te pas – dis ‘benede ...

SKITTER IN HUL AFWESIGHEID

Spoorpolisie weier om treine en stasies op te pas – dis ‘benede hulle’

Vandalisme en diefstal verwoes ons trein-infrastruktuur. Die hooftreinroete tussen Pretoria en Johannesburg is nou al drie maande in onbruik en die sentrale lyn in Kaapstad gaan ook nou vir minstens ses maande gesluit bly. SONJA CARSTENS berig dat die sogenaamde Rapid Rail-polisie-eenheid weier om stasies of treine op te pas, want hulle ag die werk as benede dié van kollegas in ander afdelings.

DIE 3,232 polisielede van die Suid-Afrikaanse Polisiediens se sogenaamde Rapid Rail-eenheid se uitsluitlike funksies is om sigbare polisiëring op die land se spoorvervoerstelsel te verseker, pendelaars en vragte te beveilig, en die land se spoornetwerk op te pas. 

Maar pleks daarvan om hul mandaat uit te voer, weier die polisielede wat aan dié afdeling toegewys is eenvoudig om die voetwerk te doen. En hulle kom skotvry daarvan af.

Polisielede by dié eenheid ag hul pligstaat as benede die pligte van kollegas in ander afdelings, moes Bongisizwe Mpondo, die administrateur van die Spoorvervoeragentskap van Suid-Afrika (Prasa) hoor...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.