Leon Wessels | Die politieke en morele evolusie van ’n Afrikaner

BOEKUITTREKSEL

Leon Wessels | Die politieke en morele evolusie van ’n Afrikaner

In Leon Wessels se derde boek oor sy politieke wedervaringe vra dié voormalige NP-onderhandelaar homself af: “Hoekom het dit ons so lank gevat om die onpraktiesheid en brutaliteit van die beleid wat so vurig uit hierdie altaar gestroom het te verstaan?” Hier is ’n uittreksel uit sy boek oor ’n deurslaggewende tyd in Suid-Afrika se geskiedenis, Encountering Apartheid's Ghosts: From Krugersdorp to Constitution Hill.

  • 17 April 2020
  • Nuus & Politiek
  • 9 min om te lees
  • artikel 12 van 27
  • Leon Wessels

... OLIVER Tambo het landuit gevlug net ná die Sharpeville-tragedie om ’n buitelandse sending vir die ANC te vestig. Twintig jaar later kon hy nie meer geïgnoreer word nie. Sy toesprake en aktiwiteite in die buiteland het dit maklik gemaak om hom as die leier van ’n spul terroriste te brandmerk. Ons sou nooit toelaat dat hulle die mag steel en Pretoria binneval met hul AK-47’s nie.

In die 1980’s was dit duidelik dat ons ons strategie moes verander. Tambo en sy volgelinge sou deel moes wees van die politieke skikking as ons vrede in Suid-Afrika wou hê.

Sy toesprake in die internasionale arena moes nou versigtig beskou word. Wie was hierdie pyproker wat altyd aan sy sy was wanneer hy in die openbaar verskyn het? Niël Barnard, hoof van die nasionale intelligensiediens, het vir my gesê dis Thabo Mbeki, ’n intellektueel wat die vloer sal vee met enige NP-agterbanker as ons met hom sou moes debatteer terwyl die internasionale media toekyk...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.