Een klein stappie weg van huisarres

VAN VLAK 5 NA VLAK 4

Een klein stappie weg van huisarres

Suid-Afrika gee op 1 Mei sy eerste versigtige treë op die pad na groter ekonomiese aktiwiteit, het pres. Cyril Ramaphosa Donderdagaand aangekondig. Dit gaan dalk net-net betyds wees om groeiende sosiale onrus te stuit, skryf MAX DU PREEZ, maar ernstige vrae oor die regering se hantering van die krisis word steeds gevra.

DIT lyk op papier na 'n gebalanseerde, intelligente program om die staat van inperking geleidelik op te hef, gegrond op die navorsing en advies van kenners en wetenskaplikes.

Vlak 4 van vyf vlakke van bedreiging en gereedheid word op 1 Mei in werking gestel met winkels wat meer ware, waaronder sigarette, sal kan verkoop. Daar sal meer bewegingsvryheid wees, hoewel steeds geen groepaktiwiteite nie en geen ritte oor provinsiale grense nie. Myne sal stadigaan toegelaat word om weer te werk.

Maar as die snelstygende sterftesyfer aan Covid-19 van die laaste paar dae 'n aanduiding is, kan ons dalk lank in dié fase bly. Drank, klere, hardeware, boeke (ja, boeke!) en kitskos sal eers in vlak 3 te koop wees. Vlak 3 word getipeer as dat daar 'n “matige virusverspreiding en matige gereedheid” is. Ons is ver daarvandaan...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X