Welkom in die nuwe wêreld van werk

IS JY AANPASBAAR GENOEG?

Welkom in die nuwe wêreld van werk

As ons anders kan werk terwyl ons in Boskruin sit, waarom dan nie in Barbados nie? Kantore oor die wêreld heen het ontaard in distopiese woestenye van vergete ambisie, Machiavelliaanse politiek en loefsfstekery, skryf BRUCE WHITFIELD, wat vra of tradisionele kantore – en daarmee saam die luiaards, kruipers en korporatiewe apparatsjiks – die Covid-19-pandemie gaan oorleef.

  • 05 Junie 2020
  • Nuus & Politiek
  • 17 min om te lees
  • artikel 6 van 26
  • Bruce Whitfield

HET jy dit al gewaag om terug te gaan kantoor toe? Die skuif na vlak 3-beperkings beteken jy mag dit waarskynlik doen, maar het jy die moed daarvoor bymekaargeskraap? Kollegas het waarskynlik foto's van jou leë kantoor op die werk se WhatsApp-groep geplaas, waar die enigste oorblywende lessenaars troosteloos glim in die enorme leegte van kantoorspasie wat in die gesogte Sandton R200/m² kos. Dit voel onheilspellend. 

Almal wat terug is by die werk dra maskers, en wanneer mense wel met mekaar praat, is daar kennisgewings wat hulle herinner om minstens 1.5 meter weg te staan en dat daar net een mens op 'n slag in die kombuis moet wees. Oral staan bottels ontsmettingsmiddel met 70% alkohol in.

Die kraan in die mans se badkamer werk nie. Niemand wil die loodgieter bel nie. Hoe minder mense daar in die gebou kom, hoe beter. Jy het nog nooit gesien dat Marc-met-'n-c sy hande was nie — maar nou dink jy dat dit jou dood sal beteken as jy aan die deurhandvatsel vat in 'n badkamer waar nie 'n enkele kraan werk nie. Jy wonder of Marc al sy hande begin was het. Werk Marc selfs nog hier?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.