Maart 2015: Eskom se donkerste uur

STAATSKAPING OP 'N HOOGTEPUNT

Maart 2015: Eskom se donkerste uur

Dié maand spook tot vandag toe by Eskom, skryf YOLANDI GROENEWALD. Dit was in dié tyd dat die staatskapers 'n volslae greep op die kragverskaffer gekry en die weg berei het vir die trogvretery wat sou volg.

IN Maart 2015, het die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping vandeesweek gehoor, is die kapingskrane by Eskom heeltemal oopgedraai. Dis 'n verhaal van politieke inmenging op die hoogste vlak ten einde seker te maak Eskom se hoogs winsgewende kontrakte is aan die “regte" mense toegeken.

Die “herontplooiing" 'n maand later van die toe reeds gekaapte Transnet na Eskom van Brian Molefe en Anoj Singh as onderskeidelik bedryfshoof en finansiële hoof kon inderdaad die werk van die Gupta-broers gewees het, het die kommissie se voorsitter, regter Raymond Zondo, vandeesweek gesê.

Tshediso Matona, 'n vorige bedryfshoof van Eskom, sowel as Zola Tsotsi, gewese voorsitter van Eskom se raad, het getuig hoe die Guptas hul tentakels in Eskom ingestuur het sodat hulle later die een vet kontrak ná die ander kon inpalm...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X