Voerkrip-voorgereg van die vervloektes

ZONDO-KOMMISSIE

Voerkrip-voorgereg van die vervloektes

Voor Eskom was dit Transnet waar Molefe, Singh en “Nommer Een" ook die slopingsbal geswaai het, skryf YOLANDI GROENEWALD oor die jongste getuienis voor die kommissie na staatskaping.

DIE name Brian Molefe (https://www.vryeweekblad.com/nuus-en-politiek/2019-05-24-brian-molefe-die-sake-genie-wat-staatskaper-geword-het/) en Anoj Singh (https://www.vryeweekblad.com/nuus-en-politiek/2019-05-17-die-staatskaper-genie-in-die-skadus/) is vervloek in die gange van Eskom en in die meeste Suid-Afrikaanse huise. Hul knoeiery by Eskom is welbekend en 'n baken van die ondergang van Suid-Afrika se kragreus.

Maar voor Eskom was daar Transnet, en die gekonkel daar het reeds lank voor die Optimum-steenkoolmyn-debakel en die ooglopende inmengery in Eskom se raad begin. Hierdie week het die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping duidelik gehoor hoe die Guptas met hul hoof-luitenant Salim Essa aan die stuur hul tentakels eers in Transnet ingeslaan het, byna as 'n voorgereg vir wat by Eskom sou volg.

Molefe en Singh was kritieke spelers in die byna onsigbare trogvretery in daardie stadium by Transnet. Molefe was vanaf 2011 aan die stuur van sake en Singh was die finansiële hoof vanaf 2009, voordat hulle in 2016 vort is na Eskom...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.