Tussen Dudu Van der Merwe en Meneer X val die SAL-vetkoek op die ...

ZONDO-KOMMISSIE

Tussen Dudu Van der Merwe en Meneer X val die SAL-vetkoek op die grond

Terwyl die regering en sakeredders spartel om die Suid-Afrikaanse Lugdiens (SAL) van ondergang te red, het die Zondo-kommissie vandeesweek gehoor hoe bedenklike etiek en swak besluitneming die lugdiens se graf help grawe het, skryf YOLANDI GROENEWALD.

TUSSEN vetkoeke en stout kinders en ’n beskermde getuie wie se naam goedsmoeds uitgelap is, het die publiek vandeesweek gesien presies waarom die SAL die afgelope jare van die een bestuursramp na die volgende gesteier het.

Eerste aan die beurt was Yakhe Kwinana, 'n voormalige voorsitter van SAL Tegnies en direkteur van die SAL, wie se getuienis 'n les was in hoe om droog te maak in 'n raad en dan jou hande in onskuld te was.

Kwinana het aangegaan oor vetkoeke en hoe jou liefde vir 'n stout kind jou moet kwytskeld, want jy het mos alles in goeie trou gedoen – al het jy belangrike dokumentasie nie gelees nie, kontrakte net sommer onderteken en jouself bederf met luukse reise geborg deur dié wat tenders by jou maatskappy probeer wen het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.