Simson Trump se laaste weke op troon van eiewaan (en die rol van ...

VREES EN FRUSTRASIE IN DIE VSA

Simson Trump se laaste weke op troon van eiewaan (en die rol van die Grim Reaper)

Teen hierdie tyd is dit duidelik vir almal om te sien dat pres. Donald Trump se narsisme en grootheidswaan hom nie net ongeskik maak vir die posisie van leierskap in 'n fyngebalanseerde demokrasie met sy ingeboude wigte en teenwigte nie, skryf ARRIE ROSSOUW uit Amerika, maar dat hy so verblind en verbitterd is dat hy nie kan aanvaar dat 'n meerderheid van meer as vyf miljoen Amerikaanse kiesers sy leierskap verwerp het nie.

FORT COLLINS, COLORADO. - Soos 'n Simson van ouds is Donald Trump se haarlokke verlede week deur die Amerikaanse filistyne afgeknip en sy oë uitgesny; sy godgegewe krag (“I am the chosen one”) het hom verlaat.

In die Bybelse verhaal het God Simson nog een keer bomenslike krag gegee om die goddelose Filistyne wat hom as slaaf aangehou het te vernietig deur die pilare van hul tempel om te trek, maar hy sou ook in die proses sterf.

Gaan die geskiedenis homself herhaal? Gaan Amerika se Simson die pilare van die grootste en oudste demokrasie op homself omtrek en die Groot Amerikaanse Eksperiment in die proses vernietig? Is dit die begin van die einde van die Amerikaanse “Ryk”?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.