×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Mojo Motau: Die oudgeneraal wat ANC-spioenspoke en ’n ...

MOEGOE OF MUITER?

Mojo Motau: Die oudgeneraal wat ANC-spioenspoke en ’n muitery-stankie opjaag

Watter duistere geheime lê in die oudhoof van verdedigingsinligting se verlede in Umkhonto weSizwe (MK)? En watter rol speel die afgetrede luit.genl. Mojo Motau, 'n Zuma-ondersteuner wat eis dat ‘apartheidspioene’ in die ANC aan die kaak gestel word, in die faksiegevegte binne die party? Tot die nasionale raad van MK eis nou dat Motau verduidelik wie en wat hy eintlik is. ERIKA GIBSON het by voormalige MK-lede navraag gedoen oor dié vreemde verhaal.

MAOMELA Moreti “Mojo” Motau se knaende eise en aantygings wissel van die ondermaanse tot die outoritêre. Die ANC se nasionale uitvoerende komitee (NUK) moet ontbind word omdat hulle die “handpoppe van neo-liberalisme” geword het, sê hy. Plaaslike verkiesings moenie plaasvind nie en onverkose komitees moet aan die bewind kom. Die grootste vyand van die ANC is in eie boesem. Pres. Cyril Ramaphosa self is “gekompromitteer" en moet skoert uit die NUK om die ANC te “red" – en so ook onder andere Gwede Mantashe, Tito Mboweni, Zweli Mkhize, Derek Hanekom en Pravin Gordhan. 

Dié aanbevelings en aantygings, saam met eise dat die apartheidspioene in die ANC ontbloot moet word, word volgens Motau “namens die kaders" gedoen. Motau en sy ANC-nasionaliste en -kaders is wel net 'n faksie binne die faksies van die ANC: Hy kan skaars 'n flentergat 50 van die “kaders" bymekaarskaap op 'n slag.

Waarom dan het ANC-swaargewigte soos oudpres. Thabo Mbeki, Mantashe en die adjunk-sekretaris-generaal, Jessie Duarte, al in die openbaar erkenning gegee aan Motau deur na hom en sy aansprake te verwys?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.