Covid-inentings: Wat presies gaan aan?

EN NOU WAG ONS

Covid-inentings: Wat presies gaan aan?

Dat Suid-Afrika se inentingsveldtog in hierdie stadium nog kruip eerder as rol, is gewis, maar die regering sê ons moet net vasbyt, alles gaan oukei wees. ANNELIESE BURGESS is geneig om die regering se opinie oor sy eie vermoëns met hele sak sout te wil opvreet, en probeer verstaan waar ons nou staan.

EEN ding staan soos 'n paal bo water: Die regering se elektroniese inentingsdatastelsel (EVDS) werk nie so lekker soos dit moet nie.

'n Persoonlike anekdote om my punt te illustreer. My pa is bo 80. My ma nie ver agter nie. Ek het hulle lank gelede op die aanlyn stelsel geregistreer en hulle het inderdaad 'n SMS ontvang om te sê dit het plaasgevind. Nou wag hulle geduldig vir 'n afspraak. Soos wetsgehoorsame burgers. Maar ook desperaat vir 'n ontvlugting van hulle eie selfopgelegde inperking wat nou al 14 maande lank duur.

Gisteraand ontvang ek 'n oproep van 'n doktersvriend. Hy sê daar is nie genoeg mense wat afsprake kry by die inentingspunt in die plattelandse hospitaal waar hy werk nie. Miskien moet ek my ouers bring, hulle sal heel moontlik gehelp kan word. Dit is die hoeveelste oproep van hierdie aard wat ek oor die laaste paar dae ontvang het. Hier kan jy inloop. Daar kan jy inloop. Probeer hier, probeer daar...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.