Ons Groot SA regruk-dossier # 1 | 6 stories oor hoop, handevat ...

DOEN DIT NET!

Ons Groot SA regruk-dossier # 1 | 6 stories oor hoop, handevat en slaggate

Oor die hele land heen is daar al hoe meer gemeenskappe wat politieke verskille opsy skuif en hande vat om die munisipale verval van hulle dorpe te stuit. En in die proses leer hulle óór mekaar en ván mekaar. Die briesie van verandering het die potensiaal om 'n wind van verandering te word, vertel ANNELIESE BURGESS in die eerste aflewering van ons reeks oor hoop en handevat in Suid-Afrika.

ELKE verhaal en elke gemeenskap is anders.  Maar wat elkeen van ons regrukstories gemeen het, is dat daar 'n besluit was om nie meer te wag vir politici om leiding te neem nie, maar om self in te spring om 'n verskil te maak.

En in sommige gevalle skep hierdie gemeenskap-saamstaan 'n momentum wat die plaaslike politici saamsleep. In die wonderlike storie oor Kroonstad hier onder het Suid-Afrika se jongste (ANC) burgermeester so begeesterd geraak met wat in sy dorp gebeur, dat die gemeenskap hom nou “Mr Energy" noem. Nie net stoot hy saam kruiwa nie, hy dryf die visie om van Kroonstad 'n spogdorp met nuwe moontlikhede te maak.

Elke storie begin gewoonlik met 'n tot-hier-toe-en-nie-verder-nie-besluit deur 'n groep inwoners. En dan volg die brûe bou en saam plan maak.  In die woorde van Barend la Grange van South Africa Day, die organisasie wat agter baie van hierdie regruk-verhale sit: “As mense eers met mekaar begin praat, dan begin hulle 'n gedeelde toekoms sien."..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.