Anatomie van ’n opstand

HOE LYK DIE PAD VORENTOE?

Anatomie van ’n opstand

Suid-Afrika het verlede week naby die rand gekom – maar die saad is reeds maande gelede gesaai, toe die owerhede ’n reeks aanvalle op vragmotors en boupersele geïgnoreer het. Van kritieke belang is die talmende risiko dat dit weer kan opvlam, skryf JUSTICE MALALA.

SUID-AFRIKA se mislukte opstand het nie net regstreeks op televisie afgespeel nie; die dreigende ontploffing is ook herhaaldelik uitgesaai na wie ook al bereid was om te luister. En tog het die regering nie net nié ag geslaan op die talle vroeë waarskuwings nie – die reaksie op die geteikende aanvalle en die meegaande plunderorgie was heeltemal te stadig en jammerlik onvoldoende. 

Dit behoort vir niemand ’n verrassing te wees nie. Toe Cyril Ramaphosa in Februarie 2018 president geword het, het hy – om die ANC verenig te hou – besluit om die Augiasstal wat die party in die 21ste eeu kenmerk, so vuil te hou soos wat hy dit gekry het.

Daardie verrotting, in die sekuriteitsgroepering binne die regering én party, van plaaslike tot nasionale vlak, het vir langer as drie jaar gesweer terwyl die magspendulum geswaai het tussen Ramaphosa en die byna verslaande RET-groep wat hulle by Jacob Zuma geskaar het. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.