Wat sit agter die IRR se beheptheid met kritiese rasteorie?

WELKOM BY CRT SA

Wat sit agter die IRR se beheptheid met kritiese rasteorie?

Die Instituut vir Rasseverhoudinge (IRR) het ’n nuwe slaansak: kritiese rasteorie – ’n geliefde onderwerp onder konserwatiewe regsgesindes in Amerika, skryf CHRIS ROPER.

KORT op die slordige hakke van sy veldtog “RACISM is NOT the problem, YOU’RE the problem, buddy” het die koddig benaamde Instituut vir Rasseverhoudinge (IRR) nog ’n inskrywing in die annale van Suid-Afrikaanse sotlikheid gemaak. Hierdie veldtog, wat “Educate, don’t indoctrinate” genoem word, is ’n “nuwe inisiatief om die indoktrinering van kritiese rasteorie (critical race theory, oftewel CRT) in Suid-Afrikaanse skole aan die lig te bring en te bestry”.

Soos met die IRR se wonderbaarlike “RACISM is NOT the problem”-bemarkingsveldtog, het hierdie een ook sy eie klein webwerf waar sy klein idees en groot donasieknop vrylik kan floreer. Daar’s selfs ’n nuttige video, Critical Race Theory: The New Apartheid Thinking – ’n les in waninligting én om 'n misdaad teen die mensdom tot die status van ’n afgesaagde metafoor te verlaag.

Volgens die IRR “deel CRT talle algemene elemente met apartheid- en selfs Nazi-ideologie. Dit verdeel die wêreld in rasse met wedersyds onversoenbare kenmerke en kulture. Dit kenmerk daardie rasse as moreel meerder- of minderwaardig. Die moreel minderwaardige rasse word gebrandmerk omdat hulle verantwoordelik is vir al die nadele of terugslae wat die ander rasse moet trotseer”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X