×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Dramatiese Valke-klopjag baar ’n spul pype

AARDBEWING IN 'N MIERSHOOP?

Dramatiese Valke-klopjag baar ’n spul pype

Die Durban-hawegebied was die afgelope week ’n miernes van polisiebedrywighede nadat toegeslaan is op twee vraghouers met ‘vuurwapens' wat glo met internasionale wapensmokkelary uit dié hawe verbind word. ERIKA GIBSON werp lig op die gebeure.

DIE Durban-hawegebied het in Julie nuusopskrifte gehaal nadat ’n besending van 1.5 miljoen patrone ammunisie voete gekry het tydens die onluste en die stroping van pakhuise in KwaZulu-Natal. Die afgelope week het ’n klopjag in dié hawe deur ’n gesamentlike polisietaakspan en die Valke weer opslae gemaak.

Dit het alles Sondag op die lappe gekom toe ’n WhatsApp-boodskap soos ’n veldbrand binne die wapenbedryfgemeenskap versprei het. Dit was op die oog af ’n kopie van ’n tipiese verslag, gerig aan ’n generaal, oor operasionele suksesse wat by die Maydon-dok in die Durban-hawe behaal is.

Dit was fyn bewoord, met ’n goeie skeut innuendo oor ’n ingewikkelde ondersoek wat reeds sedert Oktober aan die gang is om die belhamels in beweerde sindikate vas te trek...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X