×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Pakt met leeus

HULLE WAS BRULJANT

’n Pakt met leeus

Vier eeue gelede het leeus verwoesting onder die eerste swart boere van die Vrystaat gesaai, maar nooit die Boesmans lastig geval nie. MAX DU PREEZ vertel die buitengewone verhaal van dié ou jagters se pakt met leeus.

LANK gelede, toe ons subkontinent yl bevolk en die natuur onversteurd was, was leeus die mens se grootste vyand. Mense was maklike prooi vir dié groot katte van Afrika.

Ons dink ons is baie slim met ons sogenaamde Westerse kennis en wetenskap hier in die 21ste eeu. Maar hierdie merkwaardige storie is 'n bewys dat ons spesie onmeetbaar baie kennis tydens ons reis na “moderniteit” verloor het.

Ons kan mense maan toe stuur, binnekort dalk Mars toe, ons kan mense langer laat leef en die mensdom met die internet met mekaar verbind, maar ons verstaan nie meer die natuur en die omgewing om ons soos ons vroeë voorsate nie. En nou is ons goed op pad om ons planeet onleefbaar te maak...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X