Allan Boesak: ’n Strydros struikel

NOG 'N HELD WAT VAL

Allan Boesak: ’n Strydros struikel

Allan Boesak se vergoeiliking en heldeverering van Lindiwe Sisulu dié week ruik ’n bietjie na politieke opportunisme. Dié UDF-strydros het sy eie status as ’n nasionale held ondermyn deur op die populistiese anti-Grondwet-wa te spring en nie ’n nare woord oor die staatskaping-era van die “humble, gentle” Jacob Zuma te sê nie, skryf MAX DU PREEZ.

ALLAN BOESAK sal in die geskiedenis onthou word as een van die dapper, visioenêre leiers wat in die middel-1980’s die binnelandse weerstand teen apartheid gemobiliseer het: die United Democratic Front, wat myns insiens meer gedoen het om ons van wit oorheersing te bevry as die ANC-bannelinge en Umkhonto we Sizwe.

Boesak se charisma en gewildheid onder gewone mense is ná 1990 deur die ANC-leiers wat uit ballingskap teruggekeer het, as 'n bedreiging gesien en hulle het hom doelbewus gemarginaliseer eerder as om hom in die sentrale leierskap in te trek.

Die UDF, of soos later na die breër interne weerstand van die 1980's  verwys is, die Mass Democratic Movement, was die enigste party met wie ek ooit 'n formele verbintenis gehad het. Ek het by geleentheid agter Boesak, Desmond Tutu en ander leiers aan protesoptogte deelgeneem...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.