×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Allan Boesak: ’n Strydros struikel

NOG 'N HELD WAT VAL

Allan Boesak: ’n Strydros struikel

Allan Boesak se vergoeiliking en heldeverering van Lindiwe Sisulu dié week ruik ’n bietjie na politieke opportunisme. Dié UDF-strydros het sy eie status as ’n nasionale held ondermyn deur op die populistiese anti-Grondwet-wa te spring en nie ’n nare woord oor die staatskaping-era van die “humble, gentle” Jacob Zuma te sê nie, skryf MAX DU PREEZ.

ALLAN BOESAK sal in die geskiedenis onthou word as een van die dapper, visioenêre leiers wat in die middel-1980’s die binnelandse weerstand teen apartheid gemobiliseer het: die United Democratic Front, wat myns insiens meer gedoen het om ons van wit oorheersing te bevry as die ANC-bannelinge en Umkhonto we Sizwe.

Boesak se charisma en gewildheid onder gewone mense is ná 1990 deur die ANC-leiers wat uit ballingskap teruggekeer het, as 'n bedreiging gesien en hulle het hom doelbewus gemarginaliseer eerder as om hom in die sentrale leierskap in te trek.

Die UDF, of soos later na die breër interne weerstand van die 1980's  verwys is, die Mass Democratic Movement, was die enigste party met wie ek ooit 'n formele verbintenis gehad het. Ek het by geleentheid agter Boesak, Desmond Tutu en ander leiers aan protesoptogte deelgeneem...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X