×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Wat het ’n jong Cyril destyds gedink?

SAAMSPAN EN SO AAN ...

Wat het ’n jong Cyril destyds gedink?

In Julie 1991 is Cyril Ramaphosa tot sekretaris-generaal van die ANC verkies. In 'n fassinerende onderhoud het AUDREY BROWN hom destyds gevra oor sy politieke ambisie, onderhandelingsvermoë en geraamtes in die ANC-kas. Dié artikel is op 16 September 1991 in Engels gepubliseer.

  • 16 Maart 2022
  • Nuus & Politiek
  • 7 min om te lees
  • Artikel 7 van 9
  • Audrey Brown

The media have focussed on one aspect of your political personality by saying you have “consummate skills in negotiation". How are you going to use this particular skill to unify the ANC – not on the basis of hardliners and moderates, but as an organisation which contains people from different historic and political backgrounds?

Well, I think one should not make the mistake of looking at me in the way that the press has done. Because they, for reasons best known to themselves, are building up an image around me which is not necessarily correct. I am a person who works best in a collective, and the skills that I have unfold best in a collective, rather than in the individualistic way that the press is attempting to describe the way I work.

To answer your question more directly, there are obviously different strands within the ANC and these strands complement each other. And if one looks at the principle of collective work, saamspan and all that, then you find that one is part of a dynamic leadership, and whatever skills we all have, complement each other to produce the best results for our country...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.