×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Putin se sjef, sy (beweerde) huursoldate en die trolplase

BLOEDKOORS

Putin se sjef, sy (beweerde) huursoldate en die trolplase

Die Russiese huursoldate wat getaak is om Oekraïne se pres. Volodymyr Zelensky in ’n sluipmoordaanval te vermoor, het reeds ’n bloedspoor van Sirië tot Mali en die Sentraal-Afrikaanse Republiek agtergelaat, skryf ADRI KOTZÉ. En alle aanduidings is dat hulle hulle houvas op swak regerings in Afrika wil uitbrei.

DAAR is soveel Russiese soldate wat in Oekraïne sneuwel dat hulle sukkel om aanvalsoperasies te doen en nou vervangingstroepe wil inbring, is die strekking van 'n situasieverslag (https://twitter.com/DefenceHQ/status/1503851779175370760) wat Britse militêre intelligensie die afgelope week bekendgemaak het.

Rusland herontplooi nie net van sy eie troepe wat elders gestasioneer is na Oekraïne nie, sê die intelligensieverslag, maar wil ook meer huursoldate uit Sirië en van privaat militêre maatskappye werf.

Einde Februarie reeds was daar twee groepe in Oekraïne bedrywig wat in opdrag van die Kremlin die Oekraïnse president, Volodymyr Zelensky, in 'n sluipmoordaanval wil vermoor: spesiale magte van Tsjetsjnië en minstens 400 huursoldate net in Kyiv. Oekraïne beweer dié huursoldate is voormalige lede van Spesnatz, oftewel Rusland se spesiale magte. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.