Putin se sjef, sy (beweerde) huursoldate en die trolplase

BLOEDKOORS

Putin se sjef, sy (beweerde) huursoldate en die trolplase

Die Russiese huursoldate wat getaak is om Oekraïne se pres. Volodymyr Zelensky in ’n sluipmoordaanval te vermoor, het reeds ’n bloedspoor van Sirië tot Mali en die Sentraal-Afrikaanse Republiek agtergelaat, skryf ADRI KOTZÉ. En alle aanduidings is dat hulle hulle houvas op swak regerings in Afrika wil uitbrei.

DAAR is soveel Russiese soldate wat in Oekraïne sneuwel dat hulle sukkel om aanvalsoperasies te doen en nou vervangingstroepe wil inbring, is die strekking van 'n situasieverslag (https://twitter.com/DefenceHQ/status/1503851779175370760) wat Britse militêre intelligensie die afgelope week bekendgemaak het.

Rusland herontplooi nie net van sy eie troepe wat elders gestasioneer is na Oekraïne nie, sê die intelligensieverslag, maar wil ook meer huursoldate uit Sirië en van privaat militêre maatskappye werf.

Einde Februarie reeds was daar twee groepe in Oekraïne bedrywig wat in opdrag van die Kremlin die Oekraïnse president, Volodymyr Zelensky, in 'n sluipmoordaanval wil vermoor: spesiale magte van Tsjetsjnië en minstens 400 huursoldate net in Kyiv. Oekraïne beweer dié huursoldate is voormalige lede van Spesnatz, oftewel Rusland se spesiale magte. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.