×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Alexei Navalny, die Kremlin se stommerike en die Novichok-komplot

MOORD IS 'N STORIE

Alexei Navalny, die Kremlin se stommerike en die Novichok-komplot

Die verhaal van hoe Vladimir Putin se nemesis vergiftig is, is 'n spanningsverhaal en klugspel in een. Maar bowenal is dit 'n donker voorspel van wat met die Russiese president se vyande kan gebeur, skryf ADRI KOTZÉ.

DAAR is gerugte dat hy na strafkolonie nommer ses (IK-6) in die dorp Melekhovo geskuif gaan word, waar gevangenes se vingernaels uitgetrek word. Ten minste, sê die Russiese aktivis Alexei Navalny, sal hy dan ’n verskoning hê om ’n byderwetse emoji te gebruik. En dan plak hy summier ’n emoji van vingernaels wat met rooi naellak geverf word op die tweet.

Dis kenmerkend van die man wat só deur Vladimir Putin gehaat word dat die Russiese president nie eens sy naam in die openbaar wil noem nie: Wrang, asof hy niks te ernstig opneem nie, ’n bietjie arrogant, braaf en veral deeglik bewus van hoe hy maksimum impak op sosiale media kan hê. 

Navalny, waarskynlik dié belangrikste opposisie-politikus in Rusland en Putin se prominentste en mees charismatiese teenstander, tweet sporadies vanuit aanhouding in vermoedelik die IK-2-strafkolonie oos van Moskou. Sy woordvoerder en assistent wat self deur Russiese owerhede gesoek word, Kira Yarmysh, skryf in reaksie op haar Twitter: Vergrype en marteling kom in baie Russiese tronke voor, maar IK-6 is ’n “monsteragtige plek selfs gemeet aan sulke waansinnige standaarde”...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X