×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Alexei Navalny, die Kremlin se stommerike en die Novichok-komplot

MOORD IS 'N STORIE

Alexei Navalny, die Kremlin se stommerike en die Novichok-komplot

Die verhaal van hoe Vladimir Putin se nemesis vergiftig is, is 'n spanningsverhaal en klugspel in een. Maar bowenal is dit 'n donker voorspel van wat met die Russiese president se vyande kan gebeur, skryf ADRI KOTZÉ.

DAAR is gerugte dat hy na strafkolonie nommer ses (IK-6) in die dorp Melekhovo geskuif gaan word, waar gevangenes se vingernaels uitgetrek word. Ten minste, sê die Russiese aktivis Alexei Navalny, sal hy dan ’n verskoning hê om ’n byderwetse emoji te gebruik. En dan plak hy summier ’n emoji van vingernaels wat met rooi naellak geverf word op die tweet.

Dis kenmerkend van die man wat só deur Vladimir Putin gehaat word dat die Russiese president nie eens sy naam in die openbaar wil noem nie: Wrang, asof hy niks te ernstig opneem nie, ’n bietjie arrogant, braaf en veral deeglik bewus van hoe hy maksimum impak op sosiale media kan hê. 

Navalny, waarskynlik dié belangrikste opposisie-politikus in Rusland en Putin se prominentste en mees charismatiese teenstander, tweet sporadies vanuit aanhouding in vermoedelik die IK-2-strafkolonie oos van Moskou. Sy woordvoerder en assistent wat self deur Russiese owerhede gesoek word, Kira Yarmysh, skryf in reaksie op haar Twitter: Vergrype en marteling kom in baie Russiese tronke voor, maar IK-6 is ’n “monsteragtige plek selfs gemeet aan sulke waansinnige standaarde”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.