KLEIN SATERDAG | Nampo is terug, oudste vrou in die wêreld, en ...

DIE WEEK SE DINGE

KLEIN SATERDAG | Nampo is terug, oudste vrou in die wêreld, en ’n museum vir bedreigde klanke

In hierdie week se Klein Saterdag-notaboek deel die span weer interessante brokkies oor alles en nog wat. Die enigste voorwaarde is dat dit niks met die politiek uit te waai mag hê nie. Deur ANNELIESE BURGESS, WILLEM KEMPEN en ADRI KOTZÉ.

Van landbou tot land bou

Volgens oorlewering het Sam Nujoma destyds besluit Suidwes-Afrika se bevrydingsbeweging sou Swapo heet en nie die Namibian People’s Organisation nie, want hy het besef “Nampo” sou dalk nie die regte gevoelswaarde hê nie.

Wel, 62 jaar ná Swapo se stigting bestaan Suid-Afrika se Nasionale Mielieprodusente-organisasie nie meer as sodanig nie (dis nou deel van Graan SA), maar die naam leef voort in die jaarlikse Oesdag (https://www.grainsa.co.za/pages/nampo/nampo-home), wat vanjaar ná ’n Covid-afwesigheid van twee jaar weer in volle glorie op Nampo-park buite Bothaville in die Vrystaat gehou word. Dit het Maandag begin en hou tot Vrydag aan...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.