Janet Love: die storie van ’n régte MK-soldaat

PROFIEL

Janet Love: die storie van ’n régte MK-soldaat

Janet Love, 'n OVK-kommissaris, is 'n voormalige MK-soldaat. Toe Duduzile Zuma, 'n strooipop van 'n party wat die naam en nalatenskap van een van die ANC se mees gerespekteerde simbole gekaap het, gevra het dat Love in hegtenis geneem moet word, het die ontsettende ironie ANNELIESE BURGESS nie ontgaan nie. Hierdie is die storie van 'n régte MK-soldaat, nie 'n faux revolusionêr nie.

JANET LOVE neem stelling agter die mikrofoon in om die slotopmerkings by die onafhanklike verkiesingskommissie (OVK) se verkiesingsaankondigingsplegtigheid te doen. Sy praat van die “moeilike reis”; ek dink nie die bewing van emosie in haar stem is my verbeelding nie. 

Die OVK is tydens hierdie verkiesing deur heelwat uitdagings in die gesig gestaar. Daar was tegniese haakplekke by stemlokale, laat aflewering van stemmateriaal, sekuriteitsdienste wat laat opgedaag het en gemeenskapsbetogings. Maar daar was ook 'n onderstroom van politieke bedreiging weens volgehoue ​​aanvalle op die OVK deur Jacob Zuma se uMkhonto weSizwe-party (MKP).

Love is persoonlik herhaaldelik deur die MKP aangeval weens beweerde vooroordeel ná 'n antwoord op 'n vraag op 'n mediakonferensie oor Zuma se geskiktheid as 'n kandidaat vir die nasionale vergadering weens sy tronkstraf. Die verkiesingshof en die konstitusionele hof het Love vrygespreek op 'n klag dat sy Zuma se kandidatuur voortydig beoordeel het, maar dit het nie die MKP se aanvalshonde stilgemaak nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.