’n Krismisboks vol boeke – vir een van julle

BULLETIN

’n Krismisboks vol boeke – vir een van julle

NUUSBULLETIN: 15 DESEMBER 2020

Goeiemôre

In ons familie was Kersfees die groot gebeurtenis van die jaar. Mekaar se verjaarsdae vergeet ons maklik, maar die einde-van-die-jaar-ritueel op die plaas het ek nog net twee keer in my 52 jaar gemis toe ek my ouma in Duitsland moes gaan oppas in die jare wat sy nie meer na ons toe kon kom nie.

Ons volg steeds elke jaar min of meer dieselfde rituele. Die eenvoudige Duitse ete van bockwurst met skerp mosterd, aartappelslaai en gepiekelde haring in room (daar is nou ook 'n ham vir die aangetroudes wat nie so baie van die haringsmaak hou nie). Die regte Kersboom wat ons as kinders saam met my pa gaan afkap het in die boord wat spesifiek daarvoor geplant is. Nou doen die kleinkinders dit onder leiding van een van die ooms. Daar was die regte kerse op die boom in aanknipblakertjies wat my ouma uit Duitsland gestuur het en die strooi-sterre wat nou al 50 jaar lank elke jaar sorgvuldig tussen die blaaie van 'n ou tydskrif uitgehaal word om die boom te versier...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X