Kolonialisme het ’n lang asem

DINSDAG-DINGE MET ANESCA SMITH

Kolonialisme het ’n lang asem

Die woord ‘blank’ – vereenselwig met onder meer ‘rein’, ‘onbevlek’ en ‘suiwer’ – straal nou eenmaal meerwaardigheid uit teenoor mense met ’n ander velkleur in die konteks van Suid-Afrika en Nederland se koloniale verlede, skryf ANESCA SMITH.

Goeiemôre

Kolonialisme het ’n lang asem.

Waar Suid-Afrika al jare gelede die woord “blank” met “wit” vervang het – deels danksy die media wat sy rol begryp het in die aanleer van inklusiewe taalgebruik – is daar nog ’n verbete stryd in Nederland oor of eersgenoemde aanstootlik is of nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.