×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Mark Boucher: Heling eerder as bestraffing is dalk ’n beter ...

MAANDAG MET MAX

Mark Boucher: Heling eerder as bestraffing is dalk ’n beter uitkoms

NUUSBRIEF: 24 JANUARIE 2022

Goeiedag vriende

Daar is inderdaad iets soos “subliminale rassisme”. Dit is ook so dat wit Suid-Afrikaners soms goed sê of doen wat hulle nie as rassisties bedoel en nie dink rassisties is nie, wat deur swart en bruin landgenote as rassisties gesien word.

Ek stry my hele volwasse lewe lank teen alle vorme van rassisme. Maar ek het al agtergekom dat ek soms 'n openbare voorval van diskriminasie of rassisme anders verstaan as baie of die meeste swart mense. Dan moet ek die saak herdink, mooi lees en luister hoekom dit as rassisties ervaar word, my so half in die skoene van 'n swart of bruin persoon probeer plaas. Ek dink in die meeste gevalle het ek agtergekom my wit (en Afrikaner-) identiteit en agtergrond het my begrip ingekleur...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X