×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Mark Boucher: Heling eerder as bestraffing is dalk ’n beter ...

MAANDAG MET MAX

Mark Boucher: Heling eerder as bestraffing is dalk ’n beter uitkoms

NUUSBRIEF: 24 JANUARIE 2022

Goeiedag vriende

Daar is inderdaad iets soos “subliminale rassisme”. Dit is ook so dat wit Suid-Afrikaners soms goed sê of doen wat hulle nie as rassisties bedoel en nie dink rassisties is nie, wat deur swart en bruin landgenote as rassisties gesien word.

Ek stry my hele volwasse lewe lank teen alle vorme van rassisme. Maar ek het al agtergekom dat ek soms 'n openbare voorval van diskriminasie of rassisme anders verstaan as baie of die meeste swart mense. Dan moet ek die saak herdink, mooi lees en luister hoekom dit as rassisties ervaar word, my so half in die skoene van 'n swart of bruin persoon probeer plaas. Ek dink in die meeste gevalle het ek agtergekom my wit (en Afrikaner-) identiteit en agtergrond het my begrip ingekleur...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.