×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Grepe uit ’n besoek aan my geliefde stad van stories

SALIGE SONDAG MET ANNELIESE BURGESS

Grepe uit ’n besoek aan my geliefde stad van stories

ANNELIESE BURGESS vertel oor haar eerste besoek aan Johannesburg in meer as twee jaar.

Goeiemôre liewe vriende

Ek het Vrydagoggend in Johannesburg geland vir 'n reeks stories wat ek hier wil doen. Dis die eerste keer sedert die begin van Covid. Dit voel vir my soos 'n tuiskoms. Die reuk van die lughawe – dieseluitlaatstowwe en besoedeling – is vir my sinoniem met die geliefde groot stad van my. My stad van stories.

Van die lughawe af ry ek met Bra Themba se taxi na 'n vergadering by Emperor's Palace. Ons luister na Splash (https://en.wikipedia.org/wiki/Splash_(South_African_band)) se “Shanduka” op sy CD-speler. Die houtkruisie aan sy karspieëltjie swaai heen en weer terwyl ons met sy karretjie op die N17 klim. 'n Golf van gelukkigheid oorrompel my...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X