Sodom is beswaarlik ’n saligheid

SALIGE SONDAG MET PIET CROUCAMP

Sodom is beswaarlik ’n saligheid

PIET CROUCAMP staan vandag in vir Anneliese Burgess met die Sondag-nuusbrief en vertel van mense vir wie hy werklik lief was. Hy gee ook ’n paar aanbevelings – ’n gedig, ’n liedjie, wetenskaplike ontdekkings, en ’n webwerf wat jy gerus kan besoek.

Goeiemôre!

Vroeg Januarie 1993 sit ek in ’n koffiewinkel in Stellenbosch toe ’n vrou uitasem instorm met die woorde “Dok Craven is daar by ons”. ’n Gewaarwording van onrus sny soos ’n lem deur my gebeente. Ek ken haar; sy werk by ’n begrafnisondernemer. ’n Ontsaglike gevoel van verlies oorweldig my. Enkele maande vantevore het ek iewers gelees die oud-grootbaas van Suid-Afrikaanse rugby vertel dat hy besig is om oud te word, want hy ken meer mense in die begraafplaas as op die dorp. In my leefwêreld as ’n kind was Dok Craven ’n magiese en almagtige karakter.

Ek dink aan Anneliese Burgess wat hierdie week haar geliefde “Dad” aan die finaliteit moes afstaan. As jy reeds in die winter van jou 80’s is en jou kinders rou steeds oor jou heengaan, was jy waarskynlik die “dad” wat alle kinders verdien. Nie volmaak of foutloos nie, maar jy het jou kinders se onsterflike liefde verdien. Die fisieke en geestelike aftakeling in die pylvak van jou lewe kon nie die goeie en liefdevolle herinneringe verweer nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.