‘Omgee en deernis’ vir dakloses en die 5 goed wat jy vandag wil ...

DINSDAG-DINGE

‘Omgee en deernis’ vir dakloses en die 5 goed wat jy vandag wil weet

GERHARD GREYVENSTEIN stuur 'n brief uit Shanghai, die redaksie vertel oor die vyf goed wat jy vandag moet weet, en ons gee ons opinie oor dakloosheid in Kaapstad.

Goeiemôre, vriende

5 goed wat jy vandag wil weet

95-oktaan-petrol word môre R1,02 en 93-oktaan-petrol tussen 89c en 93c goedkoper. Diesel word met tussen 10c en 15c duurder. (Betáál, julle diesel-4X4’s. Jy wil mos ’n Fortuner ry.)  95-oktaan sal dus in Gauteng R23,36 kos.ActionSA gaan hulle benadering tot koalisies met ander opposisiepartye heroorweeg. Die nasionale voorsitter, Michael Beaumont, sê die model wat nou gebruik word, is te onstabiel. Die party se Gautengse leier, Bongani Baloyi, sê die DA-leierskap kon die Johannesburgse burgemeester, Mpho Phalatse, gered het as hulle ingestem het om ’n IVP-speaker te steun. (Pot en ketel, en kiesers is gatvol vir die gebieker.)Die Wes-Kaapse hooggeregshof het gelas dat die minister van openbare ondernemings, Pravin Gordhan, al die vertroulike dokumente oor die verkoop van ’n aandeel van 51% van die SAL aan Toto Investment Holdings verskaf, maar het geweier om die transaksie te kanselleer. (Omtrent tyd, Pravin, dis mos nie jou privaat eiendom nie. Ons weet jy’s een van die eerlike mense in die kabinet, maar iemand moet vir jou ’n lesing gee oor openlikheid en openbare belang.)Die Duitse sagtewaremaatskappy SAP is deur ’n spesiale tribunaal aangesê om ’n verdere R81 miljoen aan die departement van water en sanitasie terug te betaal nadat die spesiale ondersoekeenheid bevind het dat kontrakte van 2015 en 2016 onwettig was. (Hoes, julle skelm bliksems.)Die leier van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, sê die opstande van die laaste week is die werk van Israel en sy land se ander vyande. Ongekende protes het op die dood in aanhouding van Mahsa Amini (22) gevolg en minstens 133 protesteerders is al doodgeskiet. Khamenei het gelas dat die veiligheidsmagte selfs meer hardhandig optree...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.