Stilte oor ’n rassis, wat Cyril oor Zondo gesê het, en 5 goed...

MAANDAG MET MAX

Stilte oor ’n rassis, wat Cyril oor Zondo gesê het, en 5 goed wat jy wil weet

Kan daar enige ander rede wees vir die gebrek aan reaksie deur onder andere Zuma, die ANC en die EFF op Louis Liebenberg se uitsprake as dat dié wit rassis geld vir swart politici gee, vra MAX DU PREEZ. Hy skryf ook oor pres. Cyril Ramaphosa se rede oor die kommissie van ondersoek na staatskaping.

  • 24 Oktober 2022
  • Daagliks
  • 8 min om te lees

Goeiedag!

Bheki Cele besoek Diepsloot as deel van Operasie O Kae Molao. Dit beteken “waar is die reg”. Inwoners staak en dreig om alles tot stilstand te bring as pres. Cyril Ramaphosa hulle nie kom toespreek nie. Dit het begin toe ’n plaaslike pastoor in sy kerk doodgeskiet is tydens ’n rooftog. (Die mense is gatvol vir misdaad.)Brittanje het, soos hulle daar sê, 'n bullet gedodge. Boris Johnson het gisteraand aangekondig dat hy nie gaan probeer om weer eerste minister te word nie. Dalk kon hy nie  sy kwota van 100 parlementslede agter hom gekry het nie, anders sou hy op 28 Oktober in ’n verkiesing deur Tory-lede teen Rishi Sunak te staan gekom het. Penny Mordaunt is die ander moontlike kandidaat. Johnson moes bedank nadat hy sy eie Covid-inperkingsreëls verbreek en daaroor gelieg het (Boris ’n leuenaar? Nee!). Sunak het die stryd om hom op te volg teen Liz Truss verloor, wat ná 45 katastrofiese dae bedank het. Mordaunt het derde in dié verkiesing gekom. Volgens die BBC het 146 LP's hulle agter Sunak geskaar, 57 agter Johnson en 24 agter Mordaunt. So dalk kry Brittanje sy eerste immigrant-premier – en multi-miljoenêr-premier. #DerdeWêreldProblemeDie Verenigde State se Kongres het ’n reeks beelde en video’s van “vreemde vlieënde voorwerpe” openbaar gemaak. (Die video’s was nie van Amerikaanse politici nie.)Die wêreld se grootste spinnekop, volgens Guinness-wêreldrekords, is ’n voëlvretende Goliat-spinnekopmannetjie (Theraphosa blondi) wat deel van die tarantula-familie is. Sy beenspanwydte is 28 sentimeter – so groot soos ’n eetbord. (Nie op ons spyskaart nie.)Elnaz Rekabi,’n Iranse sportklimmer (33), het Iran se streng kleredragkode verbreek deur sonder haar hidjab of kopdoek in Suid-Korea deel te neem. Natuurlik word sy nou deur die regime bedreig. (Ons het nie woorde nie.)

Deur die weer .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.