Skattejagters en kwaadstokers van Magersfontein tot Kliptown

WOENSDAG MET WILLEM

Skattejagters en kwaadstokers van Magersfontein tot Kliptown

MAX DU PREEZ oor Uncle Gweezy die groot wenner in die ANC; WILLEM KEMPEN soek jou hulp oor 12 plekke waar Suid-Afrika se spoor gevat kan word; en daar is soos altyd vyf dinge wat jy vandag wil weet.

  • 04 Januarie 2023
  • Daagliks
  • 10 min om te lees

Goeiemôre


1. Fikile Mbalula, sekretaris-generaal van die ANC, sê Phala Phala sal nie bespreek word wanneer die party môre en oormôre sy nasionale kongres in Mangaung in die Vrystaat afhandel nie. Sekere beleidsake is nie in Desember by Nasrec afgehandel toe Cyril Ramaphosa as president van die ANC herkies is nie.

2. Die politieke temperatuur in die Midde-Ooste het gister verder gestyg met die besoek van Israel se nuwe minister van nasionale veiligheid, Itamar Ben Gvir, aan die Al-Aqsa-moskeekompleks, waar onder meer die Tempelberg (Temple Mount) ook is. Die Tempelberg word deur Jode, Christene sowel as Moslems as ’n heilige plek van aanbidding beskou. Die besoek is deur onder meer Hamas, die Palestynse Owerheid, Saoedi-Arabië en die Verenigde Arabiese Emirate as ’n doelbewuste provokasie veroordeel. Koning Abdullah II van Jordanië het vroeër ook gewaarsku dat enige verandering aan gelowiges se toegangsregte tot plekke van aanbidding tot hernude konflik kan lei...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.