Gly-of-bly: dís hoekom ek hiér wil oud word

MAANDAG MET MAX

Gly-of-bly: dís hoekom ek hiér wil oud word

Ek is lief vir my land, maar is my land nog lief vir my? vra MAX DU PREEZ.

“Ons is klaar met Suid-Afrika. Hier is vir ons kinders geen toekoms meer nie. Ons gaan die pad vat.”

Dit is die onverwagse boodskap wat ek gister van 'n nabye familielid kry. Hy is 'n empatiese en mededeelsame mens en 'n goeie landsburger, nie 'n rassis of reaksionêr nie. En hy is 'n knap entrepreneur.

En daar spook die ou-ou draaiboek van gly-of-bly weer in my gedagtes. Is die suidpunt van Afrika 'n plek vir blekes soos ek, mense van meestal Europese herkoms? Ek is lief vir my land, maar is my land nog lief vir my? En: is Suid-Afrika onafwendbaar op die afdraandepad na 'n mislukte staat en raskonflik?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.