Ons gaan nie die planeet red deur bome te plant nie

AARDVERWARMING

Ons gaan nie die planeet red deur bome te plant nie

Bome gaan jou en jou kinders nie van die ontsettende gevolge van klimaatsverandering red nie. ’n Groeiende aantal wetenskaplikes – ook Suid-Afrikaners met internasionale aansien – waarsku teen die populêre aanname dat bome die oplossing bied om 'n stok in die rollende wiel van aardverwarming te steek. ADRI MYBURGH doen verslag.

DIT maak nie saak wanneer en waar jy is nie, dit was nog nooit so maklik om die klimaat te red nie. Plant net bome saam met ons, sê die Verenigde Nasies op die webblad vir sy Trillion Tree Campaign (https://www.trilliontreecampaign.org/). Dit is ’n boodskap wat deur talle organisasies, en sommige regerings, wêreldwyd uitgedra word.

Dié aansprake is egter bedrieglik, sê al hoe meer wetenskaplikes. Oordrewe en gevaarlik. Dit lei die aandag af van die fossielbrandstof-kwessie.

’n Nuwe studie (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31515117) deur onder andere een van die wêreld se mees gerespekteerde wetenskaplikes, emeritus-professor William Bond van die departement van biologiese wetenskap aan die Universiteit van Kaapstad, betwis die aanname dat die massa-aanplanting van bome die beraamde 4.7 gigaton (1 gigaton is ’n biljoen ton) koolstofdioksied (CO2) wat die mensdom elke jaar die atmosfeer instuur, drasties sal verminder...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.