#HoekomEkBly

GLY IS NIE 'N OPSIE NIE

#HoekomEkBly

Emigrasiestories krap haar om, skryf ANNELIESE BURGESS. Sy besef sy't miskien 'n skroef los, maar raak irrasioneel kwaad en geïrriteerd met die bevoorregting wat meestal met die bly-of-gly-debat gepaardgaan. Nie almal het die opsie om te waai as dinge hulle nie meer pas nie. Maar om te bly gaan vir haar ook oor 'n dieper hartsding, iets wat sy dink sy met miljoene ander Suid-Afrikaners deel.

Missus New Zealand wag vir die Bokke.

Daar is 'n hele ry van ons op die siersteenmuurtjie voor McDonalds. Ek en sy en Lungi, 'n vrou in 'n breërandhoed en groot sonbril. Haar dogtertjie dra 'n pienk tutu met blinkertjies en 'n Springbok-T-hempie. Sy en Missus New Zealand se seuntjie sit langs mekaar op die vuil sypaadjie en kyk cartoons op 'n foon.

Langs my sit twee ouens en gesels. Kom ons noem hulle Jack en Mdu...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X