Aanduidings van ’n oranje-oorpak-epidemie

KORRUPSIELIGTE FLIKKER

Aanduidings van ’n oranje-oorpak-epidemie

Vir die meeste Suid-Afrikaners is die begin van 'n hopelik volgehoue proses van vervolgings teen korrupte amptenare en ANC-figure soos 'n welkome lentereën, maar vir baie in die ANC is dit die sluise van die hel wat oopgetrek word. Suid-Afrika gaan oor 'n jaar of wat gans anders lyk as dit waar is dat die “Seisoen van die Oranje Oorpakke” wel aangebreek het, skryf MAX DU PREEZ.

WANNEER is dit Ace Magashule se beurt? Dít is vanoggend die vraag op miljoene Suid-Afrikaners se lippe.

Pieter-Louis Myburgh, skrywer van Gangster State: Unravelling Ace Magashule’s web of capture, was toe duidelik in die kol met sy onthullings oor die asbes-ouditskandaal in die Vrystaat. Sewe mense, onder wie 'n senior ANC-leier in die provinsie, Olly Mlamleli, sal vandag op aanklagte van korrupsie in verband met dié skelmstreke in die hof verskyn.

Myburgh se boek is 290 bladsye dik. Op sy noukeurige manier onthul hy heelwat meer sondes en skandes as net die asbesskandaal van R255 miljoen waarby Magashule betrokke was. Gangster State is as ’t ware 'n knap speurder se breedvoerige dossier …..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.