×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Christo van der Rheede: Wees ’n slag dankbaar vir die boere

BOU DIE LAND

Christo van der Rheede: Wees ’n slag dankbaar vir die boere

Christo van der Rheede is die eerste swart uitvoerende direkteur van AgriSA in die organisasie se 116 jaar lange bestaan. ANNELIESE BURGESS het met hom gesels.

DIE verantwoordelikheid van sy pos druk swaar op sy hart, vertel Christo van der Rheede. Hy is bekommerd oor die land. “Ons staar 'n ekonomiese, misdaad- en diensleweringskrisis in die gesig, en die landbousektor kan die enjin wees vir Suid-Afrika se ekonomiese herlewing".

Deel van sy rol as die uitvoerende direkteur van Suid-Afrika se grootste en oudste landbou-organisasie is dat die land en die politici hierdie kritieke rol van landbou verstaan en ondersteun. Dit is nie altyd maklik nie.

Die wrede werklikheid is dat Suid-Afrika se ekonomie in die waaksaal is. Meer as twee miljoen mense het hulle werk verloor, en ons bruto binnelandse produk het met 'n skrikwekkende 51% gekrimp ná die Covid-19-inperkingsmaatreëls. Die jongste data wys dat landbou letterlik die enigste sektor in die ekonomie is wat nie ineengestort het nie . Die vervaardigingsektor, konstruksie en mynwese het met oor die 70% gekrimp, terwyl landbou met 15% gegroei het. “Landbou het hierdie land deur Covid gedra," sê van der Rheede. “Wraggies, soms wil mens net sê: Toon bietjie begrip en wees dankbaar vir die boere...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X