Sneltreine? Red eers wat ons het, meneer die president!

ONTSPOOR

Sneltreine? Red eers wat ons het, meneer die president!

In skrille kontras met die hersenskim in pres. Cyril Ramaphosa se staatsrede van eerstewêreldse sneltreine wat eendag tussen Suid-Afrika se grootste sentra heen en weer sal blits, het Nedlac pas toestemming gegee vir ʼn landwye beskermde staking vir álle werkers ten einde die president te probeer dwing om die land se ineenstortende spoorstelsel reg te ruk, skryf SONJA CARSTENS.

DIT het die afgelope week aan die lig gekom dat die Spoorvervoeragentskap van Suid-Afrika (Prasa) nóg R2 biljoen van sy begroting gaan afstaan om die bankrot Suid-Afrikaanse Nasionale Pad-agentskap (Sanral) te red.

In Oktober verlede jaar is die eerste R3 biljoen van Prasa se begroting na Sanral oorgedra. Dit is deel van die totale “skenking” van R9 biljoen van Prasa aan Sanral oor die volgende drie jaar wat deur die departement van vervoer goedgekeur is.

Prasa se onvermoë..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.