Grondhervorming: ‘Ons kan dié ding saam doen’

GRONDSAKE

Grondhervorming: ‘Ons kan dié ding saam doen’

ANNELIESE BURGESS het 'n vergadering op 'n berg gaan bywoon en teruggekom met 'n ongelooflike verhaal van hoe een plattelandse gemeenskap se toewyding tot grondhervorming letterlik en figuurlik vrugte dra.

DIE vallei lê uitgestrek tot aan die voet van die Skurweberg anderkant Ceres. Glinstergroen boorde, glimmende blou damme (wat vir die eerste keer in jare weer vol is) en massiewe pakhuise soos 'n laslappiekombers aanmekaargeryg.

Van die Warm Bokkeveld onder in die vallei waar sagte vrugte verbou word, ry jy met die kronkelende Gydopas op na die Koue Bokkeveld – 'n asemrowende skyf aarde tussen dramatiese bergpieke. Die snerpend koue winters maak dit perfek vir appels, pere en groente.

Dit is hier, in die hart van Suid-Afrika se vrugtewêreld, waar 'n brawe en grensverskuiwende inisiatief van stapel gestuur is om 'n nuwe generasie swart boere nie net op die grond te kry nie, maar ook om hulle te ondersteun deur vennootskappe met ervare kommersiële boere te smee en hulle deel van die winsgewende uitvoerbedryf te maak...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.