Stroperkonings leef veilig agter ’n kordon van armoede en ...

SEEROWERY

Stroperkonings leef veilig agter ’n kordon van armoede en korrupsie

Ten dele weens ’n skeefgetrekte ekonomiese bestel en korrupsie is meer mense afhanklik van ’n alternatiewe oorlewingsheelal (of is dit oorlewingshel?) waar wette nie geld nie. Soos die seerowers wat diep duik vir die laaste perlemoen,’n klomp geld maak en genoeg daarvan aan die gemeenskap uitdeel om só hul beskerming te verseker, skryf HEIN EKSTEEN.

AANVANKLIK dink ek die passion gap sou die blywendste indruk laat. Maar dan bemerk ek die tronktatoes op die man se gesig en op sy maer voorarms - die Nommerbendes se lidmaatskapsertifikate. Daarná sy twee makkers. Ewebeelde. Vreemd genoeg, die warmgemaakte Citi Golf wat oënskynlik skadeloos in my tuin staan, word skielik die angswekkendste komponent, asof dit die tuig is waarmee Charon my en my kinders hel toe gaan neem.

“Ons hoor Meneer het ’n probleem met Meneer se telefoon,” gryns hy. My seun en dogter (onderskeidelik ses en vier jaar oud) kruip onder my arms in. My dogter steek haar gesig weg en my seun kan ook nie die oë op hom uitstaan nie.

Die gebitgeskende se blik keer terug na my. “Wat sê Meneer daarvan?”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.