Hoekom kry almal skielik griep – en wat kan jy doen?

INENTINGS IS DOELTREFFEND

Hoekom kry almal skielik griep – en wat kan jy doen?

Op Twitter kla dit steen en been oor die huidige griepseisoen en etlike ander gefrustreerdes laat weet hulle sukkel weke lank om hulle simptome af te skud. ILSE BIGALKE het meer uitgevind oor die stand van sake met die griep- en ander virusse wat tans in Suid-Afrika in omloop is.

“EK was besig om te oefen vir ’n wedloop en het nog die Maandag ’n goeie afstand maklik kafgedraf. Dinsdag kon ek nie opstaan nie – nie van siek voel nie, maar net van vreeslike moegheid. Vrydag het ek ’n PCR-toets vir Covid-19 laat doen (dit word as 98% akkuraat beskou) en dit was negatief. My dokter het gesê rus en isoleer maar net in geval. Dis nou al vyf weke gelede en ek kan steeds nie deur die werkdag kom nie. Ek kan uiteindelik weer so 2 km stap solank dit plat is, maar die dokter sê dit gaan waarskynlik nog drie weke vat om na ’n vorm van normaal terug te keer. Gelukkig het ek ’n griepinspuiting gehad, anders was dit nog erger.”

Dié boodskap van ’n andersins fiks en gesonde griepslagoffer eggo etlike ander klagtes van siekes oor hulle ervaring van die huidige griepseisoen in Suid-Afrika.

Ook Twitter wemel van opmerkings wat laat blyk dat Covid-19 nie meer noodwendig die hoofbekommernis is nie: “Griep maak my dood”; “Dit voel of ek al die hele maand griep het”; “Daar is die een of ander griep in die rondte: dra asb. julle maskers”; en “Hoekom kry almal skielik griep?”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.